Projecten


Nieuwe plannen

Naar aanleiding van de zomerexpo  2014  heb ik een kunstboekje gemaakt. Dit keer als een fotoboek, zodat het wat toegankelijker is als de vorige boeken, waarbij het omslaan van de pagina's de tekeningen en objecten kon beschadigen. De eerste poging was wat te complex qua inhoud. Maar het kan misschien gecombineerd worden met  het idee voor een interactief onderdeel op de website.
De  zomerexpo  heeft er ook voor gezorgd dat ik samen met Rob  van de Pijpekamp een kunstwerk heb gemaakt. Het idee om techniek te gebruiken voor een kunstwerk zodat het kunstwerk op het publiek reageerd, spreekt ons erg aan. Er komen dus zeker nog meer gezamelijke projecten aan.   
Interactief onderdeel op de website

Naar aanleiding van het bijwerken van de website bezig met een nieuw project. Voor het Van Abbemuseum heb ik als vrijwilliger meegewerkt aan een kunstproject van een aantal kunstenaars. Ze hadden een installatie gemaakt, waarbij de bezoeker een vraag kon achterlaten. Deze vraag kon beantwoord worden door een andere bezoeker en gevolgd worden met een nieuwe vraag. Het leverde een mooie reeks van kaartjes op. Als extra heb ik toen een cdrom gemaakt met al deze vragen en antwoorden en wat extra info. De kunstenaars waren erg enthousiast. Nu wil ik kijken of ik een interactieve cdrom kan maken over mijn eigen werk. Een interactief kunstwerk, een complex idee  omdat mijn computer kennis niet geweldig is, maar ik heb hele enthousiaste mensen om mij heen die veel meer verstand van computer zaken hebben. Dus wie weet in de toekomst een nieuw onderdeel op de website.


Project kunstboek

In de planning staat om een oude liefde weer nieuw leven in te blazen. Namelijk het maken van een kunstenaarsboek. Ik heb voor mijn eindexamen o.a. een serie kunstenaarsboeken gemaakt. In deze boeken stonden tekeningen, collages en kleine ruimtelijke werkjes. Het is een combinatie van een schetsboek, ruimtelijk object en verhaal. Zeer boeiend, maar soms wat ontoegankelijk door de kwetsbaarheid van de diverse objecten bij het omslaan van de bladzijdes. Het is tijd om eens te kijken of er een vervolg van te maken is, die toegankelijker is. Heel veel zin in. Door de zomerexpo weer zin gekregen in het maken van mixed media kunstwerken,.

Kleine projectjes

Een aantal opdrachten voor schilderijen en beelden voor o.a. de komst van een baby en een nieuw huis. Altijd leuk in opdracht werken en zeker voor een mooi doel.


Nieuwe cursussen

Weer druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen. De inhoud van de nieuwe cursussen vindt u bij opdrachten, vind u hier niet wat u zoekt, ik kan altijd een cursus speciaal voor u ontwikkelen. Bij cursussen staan alle cursussen die ik het komende jaar zal gaan geven.


Discusie bijeenkomsten Van Abbe Museum Eindhoven

Voor de vrijwilligers van het Van Abbe Museum voor moderne kunsten te Eindhoven, organiseerde ik een aantal bijeenkomsten gericht op het praten c.q. discusieren over kunst. Doel van deze bijeenkomsten was het leren van elkaars ervaring en het opdoen van vakjargon. De bijeenkomsten bestaan onder andere uit diverse rollenspellen waarbij situaties na worden gebootst die de vrijwilligers tegenkomen. Verder werden er ook een aantal creatieve opdrachten uitgevoerd om te ontdekken hoe het is om over kunst te praten en dit over te brengen op anderen. Het is de bedoeling om deze bijeenkomsten hier in de regio Baarn te gaan organiseren bij een gallerie.