Opdrachten

In opdracht maak ik voor u schilderijen, beelden of installaties. Daarnaast kunt u ook een cursus of workshop speciaal op maat laten maken

Schilderijen:
In overleg wordt de voorstelling, kleur en formaat bepaald. De voorstelling kunt u vrij laten of aan de hand van aangeleverde foto's vaststellen. Portret van mens of dier wordt aan de hand van aangeleverde foto's geschilderd.
De kleur, bijv. heldere kleuren wat het schilderij een vrolijke uitstraling geeft, of juist zwart/wit, helder en duidelijk of ingetogen kleuren, wat het schilderij een wat doorleefde uitstraling geeft, als een klassiek schilderij.
In overleg zal er een lijst bij een profesionele lijstenmaker om worden gezet.De werken kunnen in overleg in elk gewensde maat worden gemaakt. De prijs wordt vooraf bepaald.
De schilderijen worden op hout gemaakt, gebruikte verf is acrylverf. Linnen doeken tegen meer prijs op speciaal verzoek

Beelden:
U kunt het formaat en het materiaal vaststellen. Voorstelling kan bijvoorbeeld bestaan uit handen,dieren of figuren, eventueel aan de hand van aangeleverde foto's.

Voorbeeld van een huwelijksgeschenk;


Installaties:
Samen wordt het thema voor de ruimte bepaald. Daarna zal er een schetsvoorstel worden gemaakt. Naar aanleiding van het schetsvoorstel zal de installatie worden uitgewerkt.
Voor alle opdrachten geldt dat er eerst aan de hand van een gesprek wordt bepaald wat voor soort werk het zal gaan worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Daarna zal er een contract worden opgesteld met betrekking tot het te leveren kunstwerk.

Cursussen/workshop op maat
Naast het maken van kunstwerken in opdracht, geef ik ook cursussen op maat. Hieronder staan de cursussen die ik kan geven,cursussen kunnen gecombineerd worden of er kan voor u een nieuwe cursus worden ontwikkeld. De cursus kan voor u alleen zijn of in een kleine groep. Kosten zijn afhankelijk van lesuren, aantal cursisten en lokatie. De cursussen kunnen ook als workshop van een dag of middag gegeven worden.
De cursus kan in mijn atelier in Baarn worden gehouden (max 3 deelnemers) of bij een deelnemers aantal van 7 of meer in Hilversum, Bussum, Soest of Baarn

De kosten voor een prive cursus in het atelier is 30 euro per uur per persoon. U kunt per les boeken. Groepen kunnen niet per les boeken, maar de kosten per les liggen veel lager afhankelijk van het aantal deelnemers. In overleg wordt de inhoud van de cursus bepaald, de tijdsduur en de data.

Cursus Abstract schilderen, hoe doe je dat?
Hoe is abstracte kunst ontstaan? U gaat net als Kandinsky schilderen op muziek. Mondriaans bomen komen aan bod, maar u gaat ook filosiferen over het vierkant van Malewisz  en lekker spatten druipen zoals Pollok.

Cursus "Vrouw/en kunst"
In deze cursus maakt de cursist kennis met een aantal belangrijke vrouwen in de kunstwereld. De pioniers, die er voor zorgden dat vrouwen werden toegelaten op de Kunstacademies en dat hun werk werd tentoongesteld. Maar ook met de moderne vrouwen van nu, wat doen zij met de verkregen rechten. Men krijgt een reeks uiteenlopende vrouwen te zien, van het model van Monet tot Yoko Ono, van Frida Kahlo tot Marlene Dumas. Na bespreken van deze boeiende vrouwen en hun werken, krijgt de cursist elke keer de ruimte om een aantal lessen zelf aan de slag te gaan. Men gaat aan de hand van opdrachten met diverse schildermaterialen werken. De opdrachten worden aangepast aan het niveau van de cursist.

Cursus "In de voetsporen van..periode vanaf de Romantiek"
Inhoud: In de cursus In de voetsporen van , wordt er elke les een andere kunstenaar of stroming besproken. Na de bespreking zal men zelf aan de slag gaan in de stijl van de besproken kunstenaar of kunststroming. We starten in de prehistorie en we eindigen met de Romantiek. Een gezellige en informatieve cursus waarin u kennis maakt met diverse tekentechnieken. Een ideale cursus om kennis te maken met de geschiedenis van de kunst. Kosten voor stencils, materiaal en papier zal ong. 15 euro zijn.

Cursus "In de voetsporen van..de Prehistorie tot de Romantiek"
Inhoud: In de cursus In de voetsporen van , wordt er elke les een andere kunstenaar of stroming besproken. Na de bespreking zal men zelf aan de slag gaan in de stijl van de besproken kunstenaar of kunststroming. We starten in de prehistorie en we eindigen met de Romantiek. Een gezellige en informatieve cursus waarin u kennis maakt met diverse tekentechnieken. Een ideale cursus om kennis te maken met de geschiedenis van de kunst. Kosten voor stencils, materiaal en papier zal ong. 15 euro zijn.

Cursus "In de voetsporen van..periode vanaf 1700"
Inhoud: In de cursus In de voetsporen van , wordt er elke les een andere kunstenaar of stroming besproken. Na de bespreking zal men zelf aan de slag gaan in de stijl van de besproken kunstenaar of kunststroming. We starten met de Romantische kunstenaars (rond 1800) en we eindigen met de beroemde Nederlandse schilder Piet Mondriaan (1871-1944). Een gezellige en informatieve cursus waarin u kennis maakt met diverse teken- en schildertechnieken. Een ideale cursus om kennis te maken met de geschiedenis van de kunst. Kosten voor stensels, materiaal en papier zal ong. 20 euro zijn.

Cursus "In de voetsporen van.. Impressionisme"
Inhoud: In deze cursus van 12 lessen treedt u in de voetsporen van de Impressionisten. U krijgt uitleg over het leven van de Impressionisten, zoals de beroemde Monet. Met behulp van diverse opdrachten leert u technieken, die de Impressionisten ook gebruikten. U gaat daarna zelf aan de slag met het schilderen naar waarneming. U zal gaan schilderen met aquarel- en acrylverf. De opdrachten worden aangepast aan uw niveau van schilderen, waardoor de cursus ook geschikt is voor beginners. Kosten voor stensels, materiaal en papier zal ong. 20 euro zijn.

Cursus "In de voetsporen van..de Hollandse Meesters"
Inhoud: Nederland heeft vele beroemde kunstenaars gekend. In deze cursus maakt u kennis met de oude meesters, zoals Breughel, Rembrandt en Vermeer, maar ook met Van Gogh en Mondriaan. Na de bespreking gaat u zelf tekenen in de stijl van de kunstenaars. Ideaal voor beginners, u leert namelijk op een gezellige en informatieve manier diverse tekentechnieken. Kosten voor materiaal, stencils en papier zijn ong. 10 euro

Cursus "Tekenen en schilderen op muziek"
Inhoud: Het is een cursus waarbij men op diverse soortren muziek gaat tekenen en schilderen. De tekeningen worden door het ritme van de muziek bepaald of door de emotie die de muziek oproept. Er is geen kennis van muziek nodig. Er worden allerlei technieken uitgeprobeerd. Een leuke en ontspannen manier van tekenen en schilderen. Allerlei soorten muziek komen aan bod, van klassiek tot moderne pop.

Cursus "Alle gekheid op een stokje, van Mondriaan tot nu."
Moderne kunst is tegenwoordig moeilijk te begrijpen. Kunst bestaat al lang niet meer alleen uit marmeren beelden en grote olieverfschilderijen. Het lijkt wel of alles Kunst kan zijn. In deze cursus worden de moderne kunstenaars besproken die kunst maken met nieuwe materialen en technieken. Er zal gediscusieerd worden over de vraag, "Wat is Kunst!" en de cursisten zullen zelf een aantal keer aan de slag gaan met deze nieuwe materialen. Men krijgt uitleg hoe de Moderne kunst zich ontwikkeld heeft tot de Hedendaagse Kunst. Eventueel gecombineerd met een museumbezoek.

Cursus "Fantasy tekenen"
Treedt binnen in de wereld van o.a. "Harry Potter". In deze cursus worden fantasie werelden en haar bewoners getekend. Aan de hand van opdrachten met diverse materialen, o.a. kleurpotlood, pastelkrijt, acrylverf, aquarel en inkt, maakt de cursist kennis met het perspectief en de kleurenleer.

Cursus Schilderen ( acrylverf of aquarel)
Een algemene schildercursus, waarin diverse technieken aanbod komen, van het klassieke glazeren uit de middeleeuwen tot de kleine streekjes van de Impressionisten. Maar ook de technieken van de Expressionisten en de materieschilders worden behandeld. De cursus is bedoeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met verf. Kan gegeven worden aan beginners maar is meer bedoeld voor de wat gevorderde cursist. U kunt kiezen of u met acrylverf of aquarelverf werkt.

Basiscursus Tekenen

Een algemene cursus voor de beginnende cursist. In deze cursus leert u aan de hand van diverse korte oefeningen de basis van vorm, compositie, toonwaarden, perspectief, kleurenleer en licht en schaduwwerking. Diverse tekentechnieken komen aan bod, zoals houtskool, (kleur-)potlood, aquarel potlood en inktekenen. Het is ook mogelijk om een specialisatie cursus te doen met tekenpotlood of aquarelpotlood

Basiscursus 3D (ruimtelijk werken)
Een algemene cursus voor de beginnende cursist om kennis te maken met het ruimtelijk werken. Diverse technieken en materialen komen aanbod. Tevens zal de onntwikkeling van de ruimtelijke kunst behandeld worden.