Wie is Nadine Rol

Nadine

Als multi-disciplinair kunstenares houd ik mij bezig met diverse vormen van kunst; schilderen, tekenen, boetseren, installaties bouwen, maar ook met fotografie en het schrijven van gedichten.

Ik heb de opleiding voor docent tekenen en kunstgeschiedenis 1 graads aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU) gevolgd. Deze studie heb ik met succes afgerond, waarbij mijn eindexamenwerk genomineerd werd voor de prijzen van het Prins Bernhard Fonds en het Anjer Fonds.

Na mijn afstuderen heb ik naast mijn eigen kunstwerken ook  in opdracht gewerkt, o.a. voor een huwlijkscadeau en een 25 jarig huwlijksjubeleum een zeer persoonlijk beeld gemaakt. Verder heb ik in opdracht schilderijen gemaakt. Wilt u ook een persoonlijk voor u gemaakt beeld of schilderij, kijk dan bij Opdrachten voor meer informatie.

Naast het kunstenaarschap heb ik altijd les gegeven. Eerst aan de volksuniversiteiten van Baarn, Bussum en Hilversum en daarna in mijn eigen atelier.

Samen met mijn man hebben we sinds 2018 het bedrijf Art and Tech VoF opgericht, waar techniek en kunst samengaan in de vorm van projecten voor cosplay, film, theater en andere kunstenaars. Het lesgeven is nog steeds een groot onderdeel van ons bedrijf. Op het atelier aan de van Heemstralaan te Baarn geef ik met veel plezier workshops en cursussen op maat voor jongeren en volwassenen.

Kunst is alles wat je maar wilt laten zien aan de wereld om je heen. Kunst vertelt over dromen, idealen, herinneringen, voorspellingen en observaties.

Elk mens heeft zijn eigen verleden, dromen en idealen. Er is altijd ruimte voor een extra krabbel op het kladblok. Wees niet bang om wat te proberen, alles kan.

Hier vind je mijn dromen, idealen, herinneringen, voorspellingen en observaties.


Veel kijkplezier,

       Nadine