Wie is Nadine Rol

Nadine

Als multi-disciplinair kunstenares houd ik mij bezig met diverse vormen van kunst; schilderen, tekenen, boetseren, installaties bouwen, maar ook met fotografie en het schrijven van gedichten.

Ik heb de opleiding voor docent tekenen en kunstgeschiedenis 1 graads aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU) gevolgd. Deze studie heb ik met succes afgerond, waarbij mijn eindexamenwerk genomineerd werd voor de prijzen van het Prins Bernhard Fonds en het Anjer Fonds.

Na mijn afstuderen heb ik naast mijn eigen kunstwerken ook  in opdracht gewerkt, o.a. voor een huwlijkscadeau en een 25 jarig huwlijksjubeleum een zeer persoonlijk beeld gemaakt. Verder heb ik in opdracht schilderijen gemaakt. Wilt u ook een persoonlijk voor u gemaakt beeld of schilderij, kijk dan bij Opdrachten voor meer informatie.

Naast het kunstenaarschap heb ik ook altijd les gegeven. In september 2008 ben ik in mijn nieuwe woonplaats Baarn begonnen met het lesgeven. Ik geef nu ook les in Bussum, Hilversum en Soest aan de Volksuniversiteit. Meer informatie vind u op Cursussen.

Kunst is het verkennen van grenzen. De grenzen van schoonheid, ethiek, lelijkheid, jezelf en de maatschappij. Kunst is een kladblok waar je van alles op kunt uitproberen. Belangrijke zaken worden opgenomen op het papier van de wereld en de rest verdwijnt als prop in de prullenbak.

Kunst is alles wat je maar wilt laten zien aan de wereld om je heen. Kunst vertelt over dromen, idealen, herinneringen, voorspellingen en observaties.

Elk mens heeft zijn eigen verleden, dromen en idealen. Er is altijd ruimte voor een extra krabbel op het kladblok. Wees niet bang om wat te proberen, alles kan.

Hier vind je mijn dromen, idealen, herinneringen, voorspellingen en observaties.


Veel kijkplezier,

       Nadine